top of page

Zaudējot bērniņu

Šonedēļ tiek atzīmēta "baby loss awareness week", jeb enģeļbērniņi un pārtrūkušas grūtniecības. Ir grūti atrast vārdus, kas spētu pilnībā izpaust to, ko jūt vecāki, kad tiek zaudēts bērniņš vai redzam mīļos cilvēkus šādās sāpīgās situācijās cīnoties ar savām emocijām. Tomēr ir svarīgi izrunāt šo tēmu un dalīties savās pieredzēs, lai atbalstītu viens otru un mācītos no šiem dziļajiem un grūtajiem brīžiem.




Zaudētās grūtniecības sāpīgā realitāte

Zaudēt grūtniecību ir traģisks notikums, kas ietekmē gan emocionālo, gan fizisko veselību. Mēs varbūt nezinām, cik bērnu ir zaudēti, jo daudzi no tiem paliek mūsu sirdīs uz mūžu un bieži par to cilvēki nerunā, bet patur pie sevis. Taču zaudēt grūtniecību nozīmē zaudēt sapņus, cerības un nākotnes plānus, kas var būt ļoti, ļoti sāpīgi.


Atbalsta svarīgums

Viens no veidiem, kā mēs varam atbalstīt cilvēkus, kas ir piedzīvojuši zaudētu grūtniecību vai mirušu bērniņu, ir būt klāt viņiem un piedāvāt roku vai plecu, kuram izkratīt savas sirds sāpes. Dažreiz vienkārši klausīšanās var būt vislielākais dārgums.


Izrunāšana un emocionālā atveseļošanās

Izrunāt savas sāpes un emocijas ir ļoti svarīgi. Tas var palīdzēt atbrīvoties no sāpēm un atgūt emocionālo līdzsvaru. Dalieties ar saviem tuviniekiem, draugiem vai terapeitu, ja jūtaties gatavi. Šī ir atgūšanas daļa, un tas var prasīt laiku, taču tas ir dziedinoši.


Cerības un izaugsme caur sāpēm

Lai gan sāpes no zaudētas grūtniecības vai zaudēta bērniņa vienmēr būs daļa no mūsu dzīves, ir svarīgi atcerēties, ka jūs neesat vieni savās sāpēs. Šī "baby loss awareness week" dod mums iespēju runāt par šo tēmu un dalīties sāpēs un cerībās kopā ar citiem, lai mācītos no šiem brīžiem un stiprinātos. Kopība un atbalsts ir tas, kas palīdz mums turpināt iet uz priekšu, neskatoties uz sāpēm, kas mums ir bijušas un vēl joprojām ir.



Ar mīlestību un cerību mūsu sirdīs,

Lai mūsu bērniņi, kuri mums ir doti un zaudēti, vienmēr ir mūsu sirdīs un atmiņās.

Evija

bottom of page