top of page

Kādi ir ieguvumi, klausoties citu mammu dzemdību stāstos?


Ja tu nekad neesi dzemdējusi un neesi ne vecmāte, ne ārsts, kā gan tu varētu zināt, kā vispār izskatās dzemdību process?


Priekšstati par dzemdībām visbiežāk rodas no redzētā filmās un no apkārtējo stāstiem. Jāatdzīst, ka lielākoties mākslas filmās dzemdību attainojums ir tālu no patiesības, kā rezultātā rodas diez gan nepareizs priekšstats par to, kā dzemdības noris.


Protams, lai mēģinātu saprast, kādas izskatās dzemdības, ļoti palīdzoši ir noklausīties kādu teorētisku lekciju par dzemdību gaitu, lasīt grāmatas. Bet, pat saprotot visu teorētiski, cilvēkiem bieži gribas dzirdēt tieši emocijas un to, kā citiem ir pagājis šis notikums.


Ja tu esi gaidībās, vai arī jau es mamma, es varu būt 99% droša, ka tu interesējies, kā dzemdības ir pieredzējušas citas mammas- tev zināmas un nezināmas. Jo, klausoties citu pieredzēs, tu vari mēģināt saprast, kādi ir iespējamie dzemdību scenāriji un cik patiesībā dažādi tie ir, jo NAV viena ideālā dzemdību scenāriju!


Tātad, klausīšanās, citu pieredzēs, var palīdzēt tev iepazīt vairāk dzemdību pasauli, ieskatīties caur adatas aci vienā no visintīmākajiem un intensīvākajiem notikumiem cilvēka dzīvē. Bet, citu pieredzes stāsti var arī ļoti nobiedēt, ja šī pieredze ir bijusi slikta. Īpaši gaidībās, kad sievietes ir daudz emocionālākas, šīs sajūtas var būt pilnīgi normālas. Bet es ieteiktu mēģināt paskatīties uz šiem “ne tik labajiem” dzemdību stāstiem arī no citas puses- ko es no tā varu mācīties? Ko es varbūt jau varu darīt gaidību laikā, lai ar mani tā neatgadītos? Kāda rīcība to situāciju varētu mainīt? Jo, ir riktīgi labi un palīdzoši, ja tu esi gatava A,B,C un D dzemdību scenārijiem, ne tikai vienam izsapņotajam A variantam. Tas tev dos lielāku drošības sajūtu, lai arī kādas dzemdības tu piedzīvotu.


Tādēļ mēs radījām podkāstu “Dzemdību Stāsti”, lai Tev būtu vieta, kur klausīties citu pieredzēs, iedvesmoties, izglītoties un sagatavoties!


Lai top!



Recent Posts

See All
bottom of page