top of page

Kādas ir biežākās grūtniecības blakusparādības?


Grūtniecības laikā sievetes var saskarties ar dažādiem simptomiem un blakusparādībām, kas var atšķirties no sievietes uz sievieti. Šeit ir daži no galvenajiem simptomiem un iespējamajām blakusparādībām!




Nelabums un vemšana

Grūtniecības sākumā vai vēlākos posmos sievietes var ciest no nelabuma un vemšanas. Tas ir pazīstams kā "rīta nelabuma" sindroms, bet tas var notikt jebkurā diennakts laikā.


Pastiprināta smaržas un garšas izjūta

Grūtnieces bieži ziņo par izmainītu smaržu un garšas uztveri. Viņas var izjust nepatīkamu smaržas izjūtu pret noteiktiem ēdieniem vai piedzīvot garšas izmaiņas.

Vēdera uzpūšanās un gremošanas problēmas

Grūtniecēm var būt vēdera uzpūšanās, aizcietējumi vai caureja. Tas saistīts ar hormonālajām izmaiņām un augošām ķermeņa izmaiņām.


Sāpes krūtīs

Krūšu palielināšanās un jutīgums ir bieži sastopami grūtniecības simptomi. Tas saistīts ar piena dziedzeru sagatavošanos barošanai.

Biežas urinēšanas vajadzības

Augošā dzemde rada spiedienu uz urīnpūsli un var izraisīt biežu urinēšanu, kas ir bieža parādība grūtniecēm.


Miega problēmas

Grūtniecēm var būt grūtības ar miegu, jo īpaši vēlākos posmos, kad ķermeņa izmēri palielinās un ērtas gulēšanas pozas atrašana kļūst sarežģītāka.

Blakusparādības var ietvert arī vēdera sāpes, muguras sāpes, nogurumu, varikozas vēnas, saišu saspringumu, kā arī garastāvokļa svārstības.


Katra grūtniece piedzīvos grūtniecību atšķirīgi, un svarīgi ir regulāri sazināties ar veselības aprūpes speciālistu, lai izsekotu veselības stāvoklim un iegūtu nepieciešamo atbalstu.

bottom of page